Veroordeelde vrouw meldt zich bij politie

De vrouw die vrijdag door het gerechtshof in Den Haag werd veroordeeld tot vijf jaar cel zit vast. Ze meldde zich maandagochtend op een politiebureau en is meteen overgebracht naar een gevangenis, meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag.

Het gerechtshof acht de vrouw schuldig aan het medeplegen van moord op de vermeende minnares van de man van haar zus. De rechtbank had haar eerder vrijgesproken, maar het hof achtte wel bewezen dat ze schuldig is aan het medeplegen van moord op een vrouw in Ridderkerk. Haar oudere zus werd in hoger beroep veroordeeld tot vijftien jaar cel, dezelfde straf als de rechtbank haar eerder oplegde.

De beide zussen bezochten het slachtoffer in juli 2007 in haar woning vanwege haar vermeende verhouding met de echtgenoot van de oudste zus. De oudste zus dwong het slachtoffer een afscheidsbrief te schrijven, medicijnen en bleekwater in te nemen en gaf haar de opdracht om met een touw om haar nek ergens op te stappen.

De dood van de vrouw had op zelfmoord moeten lijken. Uiteindelijk wurgde de oudste zus echter de vermeende minnares van haar man. De jongste zus was tijdens de gebeurtenissen in de woning aanwezig en wist wat er gebeurde, maar ze deed volgens het hof niets om de dood van het slachtoffer te voorkomen, wat haar medeschuldig maakt aan de moord.