Horner: "Duidelijkste teamorder ooit"

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was duidelijk over de inhaalactie van Fernando Alonso op Ferrari-teamgenoot Felipe Massa in de grand prix van Duitsland eerder vandaag. "Dit was de duidelijkste teamorder die ik ooit zag."

Massa kreeg op driekwart van de race op de boordradio te horen dat teamgenoot Alonso sneller dan hem was. De Braziliaan besloot hierop plaats te maken voor zijn Spaanse teamgenoot die vervolgens de race won. Horner wijst er op dat de situatie identiek is aan die van de grand prix van Oostenrijk in 2002 toen Rubens Barrichello vlak voor de finishlijn aan de kant ging voor teamleider Michael Schumacher. Deze race zorgde ervoor dat teamorders verboden werden.

"Ik moet zeggen dat dit waarschijnlijk de duidelijkste teamorder was die ik ooit heb gezien. Vooral omdat het team zich naderhand bij één van zijn coureurs verontschuldigde. Ik ben benieuwd wat de wedstrijdleiding ervan vindt want juist vanwege het voorval in 2002 werd besloten bepaalde regels in te voeren om herhaling te voorkomen. De regels zijn helder: teamorders zijn verboden. En dit was volgens mij toch echt een teamorder. Massa was vandaag de beste van de twee," zei Horner tegen de BBC.