[Tour] Vandenbergh was te laat binnen

Stijn Vandenbergh zal vandaag niet meer in de Tour de France van start gaan. De Belg kwam gisteren op meer dan 25 minuten van dagwinnaar Sylvain Chavanel over de finish, waardoor de renner van Team Katyusha buiten de tijdslimiet finishte.

"Toen ze zeiden dat ik buiten tijd dreigde te raken, was ik verrast", liet Vandenbergh aan Het Nieuwsblad weten. "Ik was niet ziek en ik worstel ook niet met mijn conditie, ik had gewoon een slechte dag. Normaal gezien heb ik geen problemen in de bergen, maar zaterdag raakte ik gewoon niet vooruit."

"Op 10 kilometer van de finish werd ik gelost uit de grupetto. Geen ramp, dacht ik, tot ze plots zeiden dat er gevaar was voor de tijdslimiet. Ik was verrast, verhoogde mijn tempo nog een beetje, maar het was al te laat. Echt stom."

Vandenbergh hoeft in elk geval niet op medeleven van zijn ploeggenoot bij Team Katyusha, Robert Hunter, te rekenen. "Een kerel heeft zich gisteren misrekend en kwam buiten tijd binnen", aldus de Zuid-Afrikaan via Twitter. "Niet zo slim. Ze zullen wel razend zijn bij Katyusha."