Júlio César: "Sneijder in vorm is levensgevaarlijk"

Wesley Sneijder treft morgen in de kwartfinale tegen Brazilië drie teamgenoten van Inter. Doelman Júlio César, Maicon en Lucio. De keeper van Inter heeft zijn Braziliaanse mede-internationals al gewaarschuwd voor Oranje-international Sneijder.

"Als hij in vorm is, is hij levensgevaarlijk", zegt César tegenover La Gazzetta dello Sport. "Ik ken Sneijder goed. Ik heb het afgelopen seizoen op de training wel een beetje geleerd hoe ik hem moet afstoppen. Maar als hij in vorm is, kun je hem nog zo goed kennen, dan blijft hij levensgevaarlijk."

De eerste keeper van Brazilië weet dat Sneijder levensgevaarlijk is uit vrije trappen. "Ik heb daarom mijn ploeggenoten gewaarschuwd geen onnodige overtredingen te maken, zodat Sneijder geen kans krijgt om te scoren uit die situaties."

César keepte reeds de finale van de Champions League tegen Bayern München en hield Arjen Robben van het scoren af. "Tegen Maicon, Lucio en mij zal hij die verloren finale willen wreken. Robben heeft een vreselijk goed schot. Als je hem een halve meter de ruimte geeft, mist hij zelden."