Eerste rijbewijzen rond TT Assen ingenomen

De politie heeft de eerste drie rijbewijzen ingevorderd rondom de TT Assen. Twee motorrijders en een automobilist die veel te hard reden moesten donderdagochtend hun rijbewijs direct inleveren, meldt het Korps Landelijke Politiediensten vrijdag. In totaal zijn 83 bekeuringen uitgeschreven op snelwegen richting Assen.

De twee motorrijders die hun rijbewijs zijn kwijtgeraakt, komen uit Duitsland en zijn 43 en 44 jaar. Zij reden met 172 en 178 kilometer per uur over de A28, waar ze hooguit 120 kilometer per uur mochten rijden. Een automobilist denderde met een snelheid van 152 kilometer per uur in plaats van negentig over de A2.

Agenten schreven verder boetes uit voor onder meer onvoldoende afstand houden, onnodig links rijden, hinder bij rijstrookwisselingen, onjuist invoegen, bellen tijdens het rijden en het niet dragen van een gordel.

De politie waarschuwde motorrijders die van plan zijn rond de TT Assen te gaan stunten eerder al zich gedeisd te houden. Tientallen opvallende en niet opvallende politieauto's worden ingezet. In het verleden ontstonden er problemen met de grote toestroom van motorliefhebbers. Het evenement begon donderdag.

Submitter:  Bron: Novum