Franse spelers weigeren te trainen

Het Franse voetbalteam heeft vandaag geweigerd te trainen in Zuid-Afrika. Reden hiervoor zou zijn dat aanvoerder Patrice Evra een meningsverschil met fitnesstrainer Robert Duverne gehad zou hebben, zo wordt gemeld door hoge functionarissen van de Franse voetbalbond.

Adjunct-directeur van de Franse voetbalbond, Jean-Louis Valentin, vond het genoeg en besloot zijn functie neer te leggen. Valentin: "Ze willen niet trainen. Het is een schande. Onder deze omstandigheden wil ik niet doorwerken. Ik keer terug naar Parijs en dien mijn ontslag in."

Er stond een openbare training gepland. Nog voordat de oefensessie daadwerkelijk begonnen was, kreeg Evra het aan de stok met Duverne. Bondscoach Raymond Domenech kwam tussen beide heren in. De selectie verliet hierop het veld en stapte de bus in. Bij het verlaten van het trainingscomplex overhandigde Evra een brief aan de persvoorlichter. Tot op heden is niet duidelijk wat er in deze brief staat.

Gisteren werd al bekend dat de voetbalbond Nicolas Anelka uit de selectie verwijderd heeft omdat deze weigerde zijn excuses te maken richting bondscoach Raymond Domenech. Daarnaast verkeert Frankrijk in de problemen op het WK voetbal, omdat het in Poule A na twee wedstrijden slechts één punt heeft gepakt. Mocht het team niet winnen van Zuid-Afrika dan is het uitgeschakeld voor de achtste finales. Bij winst bestaat er nog een mogelijkheid om op doelsaldo door te gaan, maar daarvoor is het team afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd tussen Uruguay en Mexico.