Rotterdam verliest finale Euro Hockey League

De hockeyers van Rotterdam zijn er niet in geslaagd de Euro Hockey League te winnen. Het elftal van trainer Hans Streeder verloor in de finale in Amstelveen met 3-1 van het Duitse UHC Hamburg.

Hamburg opende in de laatste minuut voor rust, na een gelijkopgaande eerste helft, de score. Een mislukte balaanname van Willem Hertzberger leidde een kans in voor UHC. Marco Miltkau scoorde van dichtbij. Rotterdam, dat gisteren in de halve eindstrijd Amsterdam met 4-3 versloeg, leek de titel direct na rust te kunnen vergeten toen Patrick Breitenstein een strafcorner benutte. Via Phil Burrows, die eveneens doel trof uit een strafcorner, verkleinde Rotterdam vier minuten later echter de achterstand: 2-1. De Duitsers hielden stand en beslisten zes minuten voor tijd via Breitenstein, dit keer vanuit een strafbal, het duel.

UHC Hamburg won in 2008 ook al de eerste editie van de Euro Hockey League, de opvolger van de voormalige Europacuptoernooien. Bloemendaal was vorig jaar de beste.