Pechstein boos op ISU

Claudia Pechstein heeft boos gereageerd op aantijgingen van de ISU. De internationale schaatsunie meldde gisteren in een verklaring er zeker van te zijn dat de Duitse schaatsster doping heeft gebruikt. De ISU reageerde daarmee voor het eerst op de affaire, sinds Pechstein een jaar geleden werd geschorst wegens afwijkende bloedwaarden.

"De ISU probeert nu de indruk te wekken dat de schorsing is opgelegd wegens doping. Ondanks alle medische bewijzen die er voorhanden zijn", aldus Pechstein op haar website. "Dit is niet meer dan een bekentenis dat ze mij ten onrechte hebben geschorst. Het zijn schandelijke en valse verklaringen."

Pechstein werd voor twee jaar geschorst en heeft sindsdien geen enkele mogelijkheid onbenut gelaten om in beroep te gaan tegen die straf. In november 2009 bevestigde het sporttribunaal CAS de schorsing, waarna ze zelfs bij een Zwitserse federale rechtbank eiste dat de straf ongedaan werd gemaakt. Nadat ook dat werd afgewezen, heeft de vijfvoudig olympisch kampioene nu een verzoek ingediend tot heropening van de zaak, omdat er nieuwe feiten boven tafel zijn gekomen. Enkele wetenschappers menen namelijk dat ze lijdt aan een aangeboren afwijking die de abnormale bloedwaarden verklaren.