Verdachte brandstichting Veendam opgepakt

Een 22-jarige man uit Wildervank is dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een brand bij discotheek Rumors in Veendam in december. De man zit vast en wordt verhoord over zijn rol bij de brand, meldt de politie.

Sinds medio maart is de politie bezig met een groot onderzoek naar meerdere branden in de Groningse plaats. Op 8 maart kwam een brandweerman om bij een brand in een winkel aan de Kerkstraat. Niet ver daarvandaan woedde op dat moment ook een brand in de discotheek. Vanwege deze brand is ook gekeken naar de brand die op 21 december in dezelfde disco plaatsvond.

De politie plaatste in april beelden van een bewakingscamera van een mogelijke verdachte op YouTube. Hij liep op straat in de nacht dat de brand werd gesticht. Hierop kwam informatie binnen die erop wijst dat de aangehouden verdachte met de brand te maken heeft. Het filmpje is inmiddels ruim 48 duizend keer bekeken.

De politie kijkt of de man ook iets te maken heeft met de branden die Veendam in maart en april teisterden. Daar is volgens de politie vooralsnog geen duidelijkheid over.