Nintendo registreert 3DS-merknamen

Nintendo heeft in Japan diverse merknamen laten vastleggen waarin wordt verwezen naar de Nintendo 3DS. De namen Nintendo 3DS, N3DS, 3DSPlay en 3DSWare zijn nu allemaal in handen van Nintendo. Dit schrijft de weblog Siliconera.

Tijdens de E3-beurs in juni in Los Angeles wordt de nieuwe draagbare spelcomputer van Nintendo onthuld. Het apparaat draagt op dit moment de naam Nintendo 3DS, maar Nintendovoorzitter Satoru Iwata heeft aangegeven dat de definitieve naam pas in de nabije toekomst onthuld zal worden.

De registratie van de vier merknamen zegt niets over de naam van het nieuwe apparaat. Het gebeurt immers vaker dat bedrijven patenten of merknamen vastleggen en er vervolgens niets mee doen.

De registratie van de merknaam 3DSWare suggereert in ieder geval dat er spelletjes voor de Nintendo 3DS gedownload kunnen worden. Deze service zou overeenkomen met de online dienst DSiWare voor de Nintendo DSi en DSi XL.

De Nintendo 3DS is vernieuwend omdat het de eerste draagbare spelcomputer is die 3D-beelden ondersteunt. Gamers zullen geen speciale bril nodig hebben om op de nieuwe Nintendo-spelcomputer te kunnen spelen.

Vermoedelijk is de technologie van het speciale schermpje van de Nintendo 3DS gebaseerd op Sharps nieuwe parallax barrier LCD-schermen. De schermen creëren een 3D-beeld door op een vernuftige wijze twee beelden tegelijk uit te zenden, een naar elk van de ogen. Deze optie kan ook uitgeschakeld worden waardoor ook oudere Nintendo DS-games gewoon gespeeld kunnen worden op een normaal beeldscherm.

Nintendo registreert 3DS-merknamen
Nintendo registreert 3DS-merknamen (Foto: Novum)