Mercedes: "Geen beroep tegen straf Schumacher"

Mercedes Grand Prix zal geen beroep aan gaan tekenen tegen de straf die Michael Schumacher na afloop van de Grand Prix van Monaco opgelegd kreeg. De Duitser haalde in de laatste bocht Fernando Alonso in op het moment dat de safety car naar binnen ging en werd hiervoor beloond met 20 strafseconden.

Omdat finishen onder de safety car in de Formule 1 niet is toegestaan gaat de auto in de laatste ronde weer naar binnen en rijden de coureurs daarna de laatste meters naar de finish. Nieuw voor dit jaar is dat er ingehaald mag worden als de eerste safetylijn gepasseerd is. Deze lijn ligt meestal voor de laatste bocht en moet het inhalen bevorderen. Mercedes gaf haar coureurs gelet op de regels 40.7 en 40.11 mee om hier op te letten. De stewards besloten echter op basis van regel 40.13 Schumacher te bestraffen.

Hierin wordt gesteld dat als de race onder de safety car finisht inhalen niet is toegestaan. Mercedes is echter van mening dat de race wel degelijk vrijgegeven was en dat inhalen daarom toegestaan was. Omdat de beslissing van de stewards anders uitviel zal de renstal deze accepteren en uit het belang van de sport geen beroep aantekenen. Wel is het team blij dat regel 40.13 op de agenda komt te staan van de volgende vergadering van de Sporting Work Group van de FIA om deze mogelijk in de toekomst aan te gaan passen.