Playlogic draait 16 miljoen verlies

Playlogic heeft in 2009 een verlies van 16 miljoen euro gedraaid. Uit de financiële rapportage blijkt dat de Nederlandse uitgever, die vorig jaar slechts twee titels publiceerde, een moeilijk jaar achter de rug heeft.

Fairytale Fights heeft eind vorig jaar de omzet van Playlogic met 23 procent verhoogd, maar vanwege hoge productie- en reclame-uitgaven eindigde de hack & slash-game met een sprookjesthema alsnog in het rood.

De actie-game Infernal: Hell's Vengeance deed het nog slechter en wist met een recensiegemiddelde van slechts 35 procent op de website Metacritic zeer weinig exemplaren te verkopen. Alleen een contract met Sony Computer Entertainment Europe heeft Playlogic in 2009 geld opgeleverd.

Verder heeft Playlogic in 2009 een overeenkomst met schuldeisers bereikt waardoor een openstaande schuld van 17 miljoen euro geen negatief effect op de aandelen van de Nederlandse uitgever heeft gehad.

Ondanks een tegenvallend jaar ziet Playlogic de toekomst vol optimisme tegemoet. In een officiële verklaring laat de uitgever weten budget te hebben voor meerdere projecten die in ontwikkeling zijn.

Playlogic draait 16 miljoen verlies
Playlogic draait 16 miljoen verlies (Foto: Novum)