NES, SNES en MegaDrive in één

Het Amerikaanse bedrijf Hyperkin voegt drie populaire, en tevens ouderwetse, spelcomputers samen in één apparaat. De Nintendo Entertainment System (NES) uit 1983, de Super NES uit 1991 en de Sega MegaDrive uit 1988 worden samengevoegd in de RetroN3.

De RetroN3 bevat drie sleuven waar de originele games voor de drie klassieke spelcomputers in gestopt kunnen worden. Daarnaast bevat het apparaat zes ports voor de controllers van elke spelcomputers. Dat betekent dus dat er twee controllers per klassieke console aangesloten kunnen worden. Daarnaast kunnen er controllers van de RetroN3 gebruikt worden. Deze zijn draadloos verbonden met de spelcomputer.

Games als Super Mario Bros, Super Mario Kart, Moonwalker, Golden Axe en Sonic The Hedgehog zijn nu te spelen op hetzelfde apparaat. Sommige puristen noemen het wellicht heiligschennis...

De RetroN3 wordt getoond tijdens de E3-beurs, die in juni in Los Angeles wordt gehouden. Het apparaat wordt aangeboden voor 69,99 dollar. Het is niet bekend of de RetroN3 ook in Europa wordt gedistribueerd.

NES, SNES en MegaDrive in één
NES, SNES en MegaDrive in één (Foto: Novum)