Bolt: "Zal snel zijn op 100 meter"

Usain Bolt wil morgen in Zuid-Korea in zijn eerste officiële optreden op de 100 meter een zeer snelle tijd gaan lopen. De Jamaicaan is met 9,58 seconden wereldrecordhouder op deze afstand en zal in Daegu gaan lopen in het stadion waar in 2011 het WK gehouden zal gaan worden.

In zijn race neemt Bolt het onder meer op tegen de Amerikanen Travis Padgett en Mike Rodgers en de Jamaicaan Michael Frater die alleen al eens sneller waren dan tien seconden. Toch lijken ze niet aan de tijd van Tunderbolt te kunnen komen. "Ik reken op een zeer snelle tijd," zei hij.

De Jamaicaan is blij dat hij juist in Daegu kan lopen. "Dat biedt mij de kans om de baan goed te testen. Dan weet ik wat mij volgend jaar bij de WK te wachten staat." Een tijd heeft hij niet in gedachten. "Ik kan alleen zeggen dat ik zo snel als altijd wil lopen. Dat is immer mijn intentie, zodat ik de fans een plezier kan doen. Wat mijn limiet is? Niemand kent zijn top. Ik blijf hard trainen en hard werken, met mijn hoofd erbij. Dan zien we vanzelf wel waar mijn limiet ligt."