Doek is gevallen voor BV Veendam

Op een persconferentie is bekend gemaakt dat na 115 jaar het doek valt voor BV Veendam. De Jupiler League-club heeft te kampen met hardnekkige financiële problemen en ook de verkoop van hun beste speler, Michael de Leeuw, zou geen uitkomst meer hebben kunnen bieden.

Dit seizoen kwam Veendam in grote financiële problemen terecht. Sponsor Jans Norder tekende een sponsorcontract van 1,3 miljoen euro, maar dat zou volgens Norder alleen zijn gedaan om een licentie van de KNVB te krijgen. De club raakte hierop steeds dieper in de schulden en daagde Norder voor de rechter. In maart werd surseance van betaling aangevraagd en eind april het faillissement. Onlangs zette de club nog een collecte op touw en dat zorgde voor heel wat geld. Desalniettemin was dat niet genoeg om te kunnen overleven.

Door het nieuws degradeert FC Oss niet meer naar de Topklasse, maar speelt komend seizoen gewoon in de Jupiler League. BV Veendam is na HFC Haarlem de tweede club die dit seizoen afscheid moet nemen van het betaalde voetbal.