Gran Turismo 5 komt in oktober?

Fans van Gran Turismo wachten al vijf jaar op de opvolger van Gran Turismo 4. Het verhaal rondom de racegame van Polyphony Digital, onder leiding van Kazunori Yamauchi, begint te lijken op een soap. Waar de concurrentie inmiddels met meerdere delen op de markt is gekomen blijft de gepassioneerde man maar tweaken aan de game. Volgens Costo, een bedrijf dat games verkoopt, zou Gran Turismo inmiddels releasedatum hebben gekregen. De game staat volgens de site van Costo gepland voor 27 oktober van dit jaar.

Het gebeurt wel vaker dat games op sites op een datum staat die niet zeker is en wat dat aangaat is het nog maar de vraag wat hier waar van is. Toch klinkt een releasedatum van 27 oktober niet onrealistisch. Eerder deze maand gaf Kazunori Yamauchi al aan dat de game voor ongeveer negentig procent klaar is. De geruchten doen de ronde dat het uitstellen niet alleen de perfectiedrift is van de heer Yamauchi, maar ook de toevoeging van het gebruik van de PlayStation Move zou hier invloed op hebben gehad. Toch is het nog niet zeker dat Gran Turismo 5 inderdaad gebruik gaat maken van de bewegingscontroller van Sony.

Hoe dan ook: op Gran Turismo 5 wordt met smart gewacht. Liefhebbers die niet kunnen wachten op de game hebben zich al een beetje gerust kunnen stellen met Gran Turismo 5: Prologue dat ergens twee jaar geleden het licht zag. In dit voorproefje kan je aan de slag met een aantal auto's en een aantal tracks. Hoe leuk dat ook is: de fans willen nu eindelijk eens deel 5 van de gewaardeerde serie spelen. En snel ook! Deze soap wordt vervolgd...

Gran Turismo 5