Jol wil twee versterkingen

Martin Jol is het niet eens met algemeen directeur Rik van den Boog, die in principe geen spelers wil aantrekken in de aankomende transferperiode. Volgens De Telegraaf wil de coach van Ajax graag een type Balázs Dzsudzsák en een spits aantrekken. "Ik vind dat we onszelf, als iedereen blijft, op twee plaatsen moeten versterken. En ik weet precies waar", aldus Jol.

"Er hoeft niemand weg", aldus Van den Boog . "Althans van de vaste kern. We hadden 76 contractspelers en zullen die niet allemaal houden. Maar we zijn met alle drie de spelers die Luis (Suárez) noemt in gesprek en iedereen heeft zijn wensen en eisen. Als die op elkaar passen, gaan we met elkaar door." Suárez gaf eerder aan dat hij graag wil dat onder andere Dennis Rommedahl in Amsterdam blijft.

"We kunnen wel spelers aankopen"
, concludeerde Van den Boog eerder. "Maar dat willen we niet. Als we anderen aantrekken, belemmeren we onze jongelingen. En dit jaar is bewezen dat Ajax de jeugd en dus de toekomst heeft. Alleen als er spelers worden weggekocht, zullen er desgewenst adequate vervangers worden aangetrokken. Maar we hebben nog geen formele biedingen binnen."

Het lijkt erop dat het bestuur van Ajax tevreden is met de huidige selectie, die gisteren de KNVB-beker wist te veroveren.