Pitcomplex Silverstone al in 2011 gereed

Het nieuwe pitcomplex op Silverstone zal niet in 2012 maar volgend jaar al in gebruik genomen gaan worden. Dit zei de directeur van het circuit Richard Phillips vandaag bij de officiële opening van het nieuwe Arena-gedeelte.

Het nieuwe pitcomplex, dat tussen Club en Abbey gebouwd wordt, zal op tijd gereed zijn voor de Britse Grand Prix van volgend jaar. "We liggen er voor op schema. Contractueel hoeven we het pas in 2012 gereed te hebben, maar we willen het zo snel mogelijk gereed hebben en dan verder gaan. De pitmuur is er al en het staal voor de gebouwen zal over enkele dagen arriveren. Bij de Britse Grand Prix van dit jaar hopen we het skelet te hebben staan. Ons doel is om het volgend jaar april/mei gereed te hebben en bij de Formule 1-race in gebruik te nemen."

Tegelijkertijd met het verplaatsen van het pitcomplex zullen ook de start- en finishlijn mee gaan verhuizen. Volgens Philips zal Silverstone dankzij de nieuwe lay-out Monza gaan verdringen als snelste baan op de Formule 1-kalender. "De simulaties zeggen ons dat, maar tot het moment dat we daadwerkelijk een race gehouden hebben zullen we dat niet zeker weten. Simulaties zijn één ding, het echt doen is iets heel anders."