Strafzaak Sytze van der V. uitgesteld

De strafzaak tegen pedoseksueel Sytze van der V. is met twee maanden uitgesteld. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de verdediging meer tijd gegeven.

Eerder had het gerechtshof vanwege het 'maatschappelijk belang' besloten dat het proces zo snel mogelijk moest beginnen. Daarom werd 22 april als startdatum geprikt. Zoals gebruikelijk is daarover niet overlegd met de verdediging.

Die zegt echter meer tijd nodig te hebben om zich voor te bereiden. "Om een eerlijk proces te garanderen wordt het verzoek daarom ingewilligd", legt een woordvoerder van het hof uit.

Eind vorige maand bepaalde de Hoge Raad dat een deel van het proces tegen Van der V. opnieuw moet worden gedaan. Een van de vier zedendelicten waarvoor hij was veroordeeld is volgens de raad niet bewezen.

De gemeente Eindhoven besloot dinsdag dat het gebiedsverbod voor de pedoseksueel van kracht blijft. Hij zou hardnekkig blijven weigeren aan enige vorm van toezicht mee te werken. Daarom wil burgemeester Rob van Gijzel hem niet binnen de gemeentegrenzen hebben.

Omdat Van der V. in hoger beroep ging tegen een veroordeling, kan hem geen verplicht toezicht van reclassering worden opgelegd.