Massa: "We hebben een fout gemaakt"

Ferrari presteerde vandaag in de natte kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië ver beneden verwachting. Op de baan in Sepang eindigden Felipe Massa en Fernando Alonso als 21e en 19e, waardoor ze al in het eerste deel strandden. Het Italiaanse team nam een gok met het weer, waarbij de keuze verkeerd uitpakte.

De Ferrari's bleven in het begin van de kwalificatiesessie binnenstaan, terwijl de andere teams wel direct het asfalt opzochten. "We namen de verkeerde beslissing en zijn afgestraft door het weer. Het regende en volgens onze radar zouden de buien wegtrekken," zei Massa over de keuze. Omdat het meer regende dan verwacht konden beide scharlaken bolides zich niet meten met de rijders die eerder naar buiten waren gegaan en al tijden neer hadden gezet. "We moeten morgen ons best doen tijdens de race. Het is altijd moeilijk als je achteraan start."

Massa weet nog niet of hij nu morgen regen in de race in Maleisië wil of juist dat het droog blijft. "Bij een regenrace wordt het veld eerder door elkaar gegooid, maar aan de andere kant is de kans dan ook groter dat je buiten de baan terecht komt."