Mallya: "Podiumplaatsen mogelijk dit jaar"

De eigenaar van Force India, Vijay Mallya, denkt dat het best mogelijk moet zijn dat zijn team dit jaar podiumplaatsen haalt. Vitantonio Liuzzi werd in de Grand Prix van Bahrein negende en behaalde hiermee twee punten, terwijl teamgenoot Adrian Sutil zich als tiende gekwalificeerd had.

Mallya is tevreden dat de renstal sinds hij het overgenomen heeft haar doelen behaald heeft. Vorig jaar werd de Force India van Giancarlo Fisichella uit het niets tweede op Spa-Francorchamps en had Kimi Räikkönen het aan zijn KERS te danken dat hij niet door de Italiaan ingehaald werd. Een week later behaalde Sutil op Monza nog een vierde plaats. In de eerste race van dit jaar in Bahrein had de Duitser al in de eerste ronde een aanrijding, maar hij wist op te klimmen van plaats 21 naar plaats twaalf.

"Ik denk dat we momenteel erg competitief zijn en alles gaat volgens plan," zei Mallya. "Voor 2009 zei ik dat we af en toe in de punten zouden moeten halen en we haalden er dertien, wat zeer acceptabel is. Dit jaar moeten we regelmatig in de punten eindigen. We hebben in de eerste race al punten gehaald en ik denk dat we nu regelmatig punten kunnen behalen. Ik zou niet verrast zijn als we een of twee podiumplaatsen zouden behalen. Volgend jaar is ons doel om veel regelmatiger op het podium te eindigen."

"Ik ben blij, ondanks wat er met Adrian gebeurde na de start," zei de Indiër. "Voor ons team met deze historie is twee punten scoren in de eerste race een hele prestatie. Twee dingen zijn echter belangrijker voor mij. Het eerste is onze snelheid in de race. Dat is echt een prestatie voor zo'n klein team als het onze. Ten tweede werd er veel gesproken over Tonio. Hij heeft zichzelf niet alleen bewezen, maar hij reed prachtig. Hij heeft goed om de banden gedacht, reed snel en hij behaalde punten, dus de credits zijn voor hem."