Nintendo niet klaar voor opvolger Wii

Reggie Fils-Aime van Nintendo heeft aangegeven dat zijn bedrijf nog niet klaar is voor een opvolger van de Nintendo Wii-spelcomputer. Dit verklaarde de topman van Nintendo in een interview met de website Forbes.

Fils-Aime heeft aangegeven dat ideeën van ontwikkelaars nog altijd uit te voeren zijn op de Wii. "Pas als een software-ontwikkelaar naar voren komt met een idee dat niet uit te voeren is op het huidige platform, zullen wij serieus na gaan denken over het volgende systeem. Op dat punt zijn wij nog niet met de Nintendo Wii."

Volgens 'the Regginator' is Nintendo nog lang niet klaar met de Wii. De Nintendo-topman meent dat er nog genoeg uitdagingen liggen om leuke ervaringen te bieden aan consumenten.

Over de nieuwe bewegingscontrollers van Microsoft en Sony maakt Fils-Aime zich niet veel zorgen. Microsoft komt dit najaar met de cameraregistratie van Project Natal, terwijl Sony woensdagnacht de 'Playstation Move' heeft aangekondigd.

"Onze concurrenten hebben hun eigen uitdagingen. Ze moeten onderhoudende software maken. Bovendien moet het voor een mooie prijs in de winkel komen te liggen. Daarnaast hebben ze een tweede uitdaging. De bewegingscontroller is voor hen een uitbreiding van hun productlijn, maar voor ons is het het hart van wat wij doen", legt Reggie Fils-Aime uit.

Nintendo niet klaar voor opvolger Wii
Nintendo niet klaar voor opvolger Wii (Foto: Novum)