Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 10

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

Jan Vennegoor of Hesselink en George Boateng krijgen het met hun club Hull City erg moeilijk in de Premier League. Er werd met 5-1 verloren van Everton waardoor Hull nu onder de degradatiestreep staat. Boateng begon in de basis en speelde de hele wedstrijd, terwijl Vennegoor of Hesselink in de 69ste minuut inviel. Swansea City heeft met 1-0 verloren bij Nottingham Forest. Bij Swansea stond Dorus de Vries de gehele wedstrijd onder de lat en viel Cedric van der Gun direct na rust in. De Vries keepte een goede wedstrijd, maar dook in de laatste minuut onder een corner door, waardoor Forest-verdediger Luke Chambers gemakkelijk raak kon koppen. Door deze verliespartij staat Swansea nu op een vierde plaats. Shrewsbury Town, dat uitkomt in de Engelse League Two, verloor met 3-0 van Grimsby Town. Bij Shrewsbury viel Benjamin van den Broek in de 62ste minuut in. Van den Broek maakte een goede indruk en zette zijn spitsen een aantal keren alleen voor de keeper van Grimsby, maar die konden het voorbereidende werk van de voormalig Haarlem-speler niet afmaken. Ondanks het verlies staat Shrewsbury Town op een zevende plaats.

Celtic wist wel weer te winnen. Nadat men vorige week nog verloor van de Glasgow Rangers werd Falkirk wel verslagen. Celtic, waar Edson Braafheid de hele wedstrijd speelde, wist met 2-0 te winnen. Jos Hooiveld en Glenn Loovens zijn nog altijd geblesseerd.

Germinal Beerschot wist weer niet te winnen. Thuis kwam men tegen Zulte Waregem niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Toch mocht GBA niet klagen, omdat de gelijkmaker van Antwerpse kant pas diep in de blessuretijd viel. De enige Nederlander, Sherjill MacDonald, was toen al een tijd niet meer op het veld te vinden. In de 62ste minuut werd hij vervangen. Germinal Beerschot is inmiddels afgezakt naar een tiende plaats op de rangschikking, terwijl ze enkele maanden geleden nog op de derde plaatsen te vinden waren. KSV Roeselare kwam dit weekend niet in actie, maar speelde afgelopen week wel een oefenwedstrijd tegen Hvidovre IF uit Denemarken. Roeselare wist thuis met 3-2 te winnen van de Denen en er kwamen drie Nederlanders in actie. Samir El Gaaouiri, Anduele Pryor en Arturo Ten Heuvel speelden alledrie de hele wedstrijd en Pryor maakte het winnende doelpunt.

De Deense competitie is afgelopen weekend weer hervat. Brøndby IF nam het in eigen huis op tegen Sønderjyske. De wedstrijd eindigde in 1-1 en daardoor blijven beide ploegen in de middenmoot hangen. Remco van der Schaaf speelde de volle negentig minuten mee bij Brøndby. Esbjerg FB nam het op tegen laagvlieger Randers FC. De wedstrijd eindigde in 0-0. Tim Janssen begon in de basis bij Esbjerg en werd na 74 minuten gewisseld voor de Nigeriaan Ukpai. Esbjerg staat na dit weekend op een derde plaats met zes punten achterstand op koploper FC Kopenhagen.

Anorthosis Famagusta verspeelde dure punten op bezoek bij Apollon Limassol. De ploeg, waar Jeffrey Leiwakabessy de hele wedstrijd meespeelde, verloor met 2-0 en ziet daardoor het gat met koploper Omonia Nicosia groeien tot vier punten.

Valletta FC heeft in de kampioenspoule van de Maltese competitie met 2-1 gewonnen van Hibernians. Jordi Cruijff, vorige week driemaal trefzeker in het duel met Tarxien Rainbows, begon in de basis bij Valletta. Hij werd in de tweede helft gewisseld voor Edmond Agius. De ploeg gaat aan de leiding, al staat Birkirkara met hetzelfde aantal punten op de tweede plaats. Birkirkara won met 2-0 van Qormi. Bij Birkirkara stond de bij Ajax opgeleide aanvaller Sylvano Comvalius in de basis. Hij wist ditmaal niet tot scoren te komen.

Monza AC trad afgelopen weekend in eigen stadion aan tegen Sorrento, maar wist het doelpuntrijke duel niet in winst om te zetten. Sorrento won uiteindelijk met 3-4 van Monza, waar Sander Westerveld weer op een basisplaats kon rekenen. Chedric en Stefano Seedorf zaten op de bank, maar vielen niet in. Door dit resultaat blijft Monza in de middenmoot hangen.

Borussia Mönchengladbach heeft zijn wedstrijd tegen Borussia Dortmund kansloos verloren met 3-0. Gladbach blijft echter wel op de twaalfde plaats staan. De Nederlanders Marcel Meeuwis, Tobias Levels en Roel Brouwers speelde de gehele wedstrijd mee. In de tweede Bundesliga liet Julian Jenner weer zien een aanwinst te zijn. Hij begon in de basis en maakte de enige treffer van het duel tussen zijn club Rot-Weiss Ahlen en Hansa Rostock en werd in de 85ste minuut naar de kant gehaald. Ondanks de winst staat Ahlen nog steeds op de zeventiende plaats.

Red Bull Salzburg heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen Wiener Neustadt, maar behield toch de koppositie. Robin Nelisse zat de volle negentig minuten op de bank, maar Barry Opdam begon in de basis en speelde de hele wedstrijd.

Submitter:  Bron: FOK!sport