Aquarium met haaien staat op springen

Mocht je toevallig van plan zijn één dezer dagen te gaan winkelen in hét winkelcentrum van Dubai, dan kun je helaas niet in alle winkels terecht. Het megagrote aquarium dat daar gevestigd is, met daarin rondzwemmende haaien, lekt en staat op springen.

Op dit moment zou het grootste winkelcentrum in het Midden-Oosten voor de zekerheid gesloten zijn; men is bang dat de tien miljoen liter water schade aanricht als het aquarium het begeeft. Ook kunnen dan de vrijkomende haaien voor de nodige commotie zorgen.

Volgens getuigen zijn er zo'n honderd winkels nog steeds gesloten. Zelfs het aquarium is nog met rood-witte linten afgezet. Toch weet een woordvoerder van de Dubai Mall te vertellen dat het lek inmiddels gedicht is.

In het aquarium, met afmetingen van 32,8 meter breed en 8,3 meter hoog, zwemmen 33.000 dieren van 85 verschillende soorten, waarvan zo'n 400 haaien. Het glas heeft een dikte van 75 centimeter.

Al in november 2008, tijdens de opening van de Mall, kwam het aquarium regelmatig in het nieuws. Zo'n veertig haaien kwamen toen om bij gevechten tussen de verschillende soorten.

Voor foto's, klik je hier!

 

 

'Lek'kere video van het lek