Van Gaal ruziet met verslaggever

Louis van Gaal lag gisteren na het gelijkspel van zijn ploeg Bayern München tegen 1.FC Nürnberg (1-1) overhoop met een verslaggever van de televisiezender Sky. De Nederlandse coach trakteerde de reporter op een ouderwetse woede-uitbarsting.

"Ik ben emotioneel altijd betrokken en de meeste verslaggevers hebben geen verstand van voetbal", verklaarde Van Gaal in de Duitse krant Bild zijn heftige reactie. Verslaggever Dieter Nickles vroeg zich af of Bayern München op halve kracht had gespeeld. Van Gaal was niet blij met de vraag, maar bleef aanvankelijk rustig. "Het is ongelooflijk dat u dat durft te zeggen, ze hebben buitengewoon goed gespeeld, alleen de doelpunten bleven uit." Nickles bleef echter volhouden dat Bayern zeer matig speelde. Hij maakte Van Gaal daarmee steeds bozer. "Dat heeft u totaal verkeerd gezien, wij hebben zeer goed gespeeld en vele kansen gehad, maar geen doelpunten. Nürnberg heeft maar een kans gekregen en die meteen benut, nou fantastisch."

Uiteindelijk probeerde Van Gaal de verslaggever er bijna schreeuwend van de overtuigen dat het absoluut geen slechte wedstrijd was.

"Snappen jullie het allemaal wel....dat dit kan in Duitsland....!"