Jochie van 9 verkoopt drugs aan agent

Een Zweedse agent heeft deze week een wel heel jonge drugsdealer in de kraag gevat. Het ventje van amper negen jaar oud bood de undercoveragent in de stad Malmö een zak speed aan. De politie heeft de vader van het kereltje gearresteerd.

De bewuste politieman doorzocht een appartement in de Zweedse stad voor een ander politieonderzoek toen ineens de deurbel ging. Bij het openen van de deur , zag de agent een jongetje met een zak wit poeder. De beste man nam de zak amfetamine direct aan, waarop het ventje tweeduizend Zweedse kronen, zo'n tweehonderd euro, in contanten vroeg. Toen de agent als antwoord zich bekend maakte als de sterke arm der wet, ging het kereltje er als een haas vandoor.

De politie wist de jonge dealer echter gauw in de kraag te vatten. Even later bleek dat zijn 41-jarige vader, een bekende van de politie, zijn zoontje had gestuurd om de drugs bij hem af te leveren. "Hij is wel eerder in aanraking geweest met de politie, maar we hadden nooit gedacht dat hij zijn negenjarige zoon zou inzetten als drugskoerier", aldus een geschokte rechercheur Daniel Jonasson.

De vader van het jonge dealertje is dinsdag aangehouden na een uitgebreid verhoor. Zijn zoontje is overgebracht naar familie die hopelijk wel goed voor hem zorgt.