Uitslag FC Twente - Werder Bremen

FC Twente is er zojuist in geslaagd om de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de Europa League te winnen. In de Grolsch Veste waren de mannen van trainer Steve McClaren met 1-0 te sterk voor het Duitse Werder Bremen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de eerste helft door Theo Janssen gemaakt.

FC Twente had in het begin van de wedstrijd een overwicht. Dit leverde een aantal goede kansen op voor de ploeg uit Enschede. De aanvallers van de Tukkers stonden echter niet op scherp, waardoor een doelpunt uitbleef. Blaise N'Kufo raakte de touwen uiteindelijk wel, maar deed dit in buitenspelpositie.

Toch kon FC Twente niet voorkomen dat het spel zich langzaam maar zeker naar de eigen helft verplaatste. Werder Bremen wist het de thuisploeg af en toe behoorlijk moeilijk te maken. Zo kreeg Claudio Pizarro een opgelegde kans en was Per Mertesacker ook dichtbij een treffer. In beide gevallen reageerde Sander Boschker, die moeizaam aan de wedstrijd begon, attent. Toch leek een Duitse goal een kwestie van tijd te zijn.

Zoals zo vaak viel het doelpunt echter aan de andere kant. Theo Janssen stak het middenveld over en koos er al snel voor om het eens van afstand te proberen. Zijn pegel zeilde vervolgens in de verre hoek, waardoor de Tukkers aan de leiding gingen. Deze treffer gaf de thuisploeg meer zelfvertrouwen. Het keurkorps van McClaren wist het initiatief in de wedstrijd weer van Werder Bremen over te nemen, waarna een tweede treffer in de lucht hing.

Kenneth Perez dacht zelfs het tweede doelpunt voor FC Twente gemaakt te hebben. De Deen werd echter teruggefloten vanwege een duwtje. In de slotfase bleef de ploeg uit Enschede jacht maken op meer, maar er werd niet meer gescoord.