De Guzman : "Ik teken niet bij"

Jonathan de Guzman heeft tegenover AD Sportwereld vandaag nog maar eens gezegd dat hij niet zal bijtekenen in Rotterdam. "Ik heb met de trainer in Turkije gesproken. Ik zou blijven knokken, ook als er geen club zou komen. Maar bijtekenen? Ik ben duidelijk geweest. Ik wil vertrekken," aldus de middenvelder.

"Ik moet de komende maanden laten zien wat ik waard ben. Tijdens de afgelopen transferperiode was er geen enkele interesse voor mij. Of mij dat heeft verbaasd? Omdat de Afrika Cup werd gehouden, verwachtte ik dat clubs al vroeg zouden gaan kopen. Mijn zaakwaarnemer heeft echter nooit gebeld dat er interesse was."

De Guzman zegt dat het gebrek aan interesse voor hem niet verrassend is. "Ik was afgelopen jaar natuurlijk vooral geblesseerd. En met twee operaties in één jaar op je CV, raak je niet meer in trek. Bovendien is de economische situatie zo dat clubs nauwelijks kunnen investeren in nieuwe spelers. Ik vind het ook geen probleem om nog een half jaar voor Feyenoord te spelen. Dit is de mooiste club van Nederland," besloot de geboren Canadees.