Everse houdt elftal Heerenveen grotendeels intact

Met de aanstelling van Jan Everse waait een frisse wind door sc Heerenveen, maar de Friese achterban hoeft nog niet op grote wijzigingen te rekenen. De nieuwbakken trainer van de Friezen zit morgenavond voor het eerst op de bank.

Everse voert voor de wedstrijd tegen FC Utrecht geen grootse wijzigingen door. Goran Popov, Michel Breuer en Daryl Janmaat keren terug van een schorsing en beginnen waarschijnlijk gewoon in de basis. Ook Roy Beerens keert terug in de selectie.

De nieuwe coach maakte geen opstelling bekend, maar liet wel doorschemeren dat hij in principe weinig zal wijzigen. Logisch is dat na de dramatische openingsfase in Venlo de oude defensie in ere wordt hersteld. "Als je in een kwartier tijd er drie binnen krijgt, vraagt dat om consequenties", reageerde Everse op het digitale thuis van de Friezen.

Hij gelooft echter niet in een schokeffect. "Wat is een schokeffect? Dat is net zoiets als een gouden wissel. Je wisselt 1000 keer en een keer levert het wat op."

Volgens Everse zijn er verschillende manieren om FC Utrecht te bestrijden. PSV probeerde het met pressing. "Dat ging goed, maar ze scoorden maar één keer en gaven vervolgens ruimte weg", aldus Everse. "Als Utrecht gebruik kan maken van de ruimte die achter de verdediging ligt, zijn ze levensgevaarlijk. Ook bij spelhervattingen gaat er veel dreiging uit van hun spel. De gelijkmaker tegen PSV kwam ook uit een vrije trap."