Massa maakt geen belofte aan Ferrari

Felipe Massa weet niet of hij zijn hele Formule 1-carrière wel voor Ferrari wil blijven racen. Het contract van de Braziliaan loopt eind dit jaar af en hoewel er al gesproken wordt over een verlenging ervan wil Massa niets beloven. Eerder gaf teamgenoot Fernando Alonso wel aan de rest van zijn loopbaan voor Ferrari uit te willen komen.

"Ik ben 28. Wat kan ik beloven," zei Massa tegen Corriere dello Sport. "Alonso heeft gelijk als hij zegt dat vertrekken bij Ferrari om naar een beter team te gaan onwaarschijnlijk, zoniet onmogelijk. Ik voel me hier thuis, maar ik wil ook nog vele jaren blijven racen."

Massa rijdt al sinds 2006 voor Ferrari en hij wil graag langer aan het team uit Maranello verbonden blijven. "We hebben al gesproken over een nieuw contract," zei de Braziliaan die volgens hardnekkige geruchten om het stoeltje moet strijden met MotoGP-wereldkampioen Valentino Rossi. Deze testte afgelopen winter enkele dagen met een Ferrari F2008. "Natuurlijk niet. Wat Valentino gedaan heeft was voor 90% wat spelen en voor 10% kijken of er voor hem een toekomst in de autosport weggelegd zou zijn. Maar op zijn leeftijd is het niet eenvoudig om de nodige ervaring op te doen," besloot Massa.