De hel breekt los tijdens de Super Bowl

Electronic Arts heeft vandaag onthuld dat het bedrijf op 7 februari een trailer zal tonen van de game 'Dante's Inferno' tijdens de uitzending van de Amerikaanse Super Bowl.

Dit is het debuut van Electronic Arts als sponsor bij het grootste sportevenement van Amerika. In de strijd om deze prestigieuze American Football-beker nemen de 'New Orleans Saints' het op tegen de 'Indianapolis Colts'.

Voor uitgever Electronic Arts is dit een grote stap. "Binnen het spectrum van live sportevents is de Super Bowl iets speciaals. Het is bijna een nationale feestdag!", meent Frank Gibeau van Electronic Arts. "De Super Bowl is de roos wanneer je spreekt in termen van cross-over media en een brede demografie. Het bereik is uitstekend."

De game 'Dante's Inferno' is gebaseerd op het boek 'Divine Comedy' van Dante Alghieri. De speler zal de negen ringen van de hel moeten doorkruisen om zijn geliefde uit de hel te bevrijden. Omdat niet iedereen bekend is met de verhalen van Dante Alghieri is de Super Bowl het geschikte moment voor Electronic Arts om de hel los te laten barsten voor een breed publiek.

De Super Bowl vindt op 7 februari plaats, en vanaf 9 februari ligt de game 'Dante's Inferno' in de Amerikaanse winkels. In Europa wordt de game op 11 februari verwacht.