Weinig problemen door sneeuw en kou

Sneeuw en ijzige kou hebben vandaag in Nederland vooralsnog tot weinig problemen geleid. Enkele evenementen werden afgelast maar voor het verkeer brachten de weersomstandigheden nauwelijks problemen met zich mee. Het KNMI gaf gisteren een voorwaarschuwing uit voor extreem weer. Dit in verband met sneeuwval en extreme koude.

Lichte sneeuwbuien breidden zich vanaf de ochtend langzaam vanuit het zuidoosten uit over het land. Op enkele ongevallen in Noord-Holland en Groningen na leverde dat geen overlast voor het verkeer op. Op de A2 moest het verkeer tussen Eindhoven en Maastricht enige tijd langzaam rijden.

Treinreizigers ondervonden wel wat hinder nadat er bij Oosterbeek een boom op het spoor waaide. Daardoor moeten reizigers tussen Utrecht en Arnhem omreizen via Den Bosch. Om de binnenvaart vrij baan te geven, werden in de gemeentehavens in Meppel en op het IJsselmeer ijsbrekers ingezet. Op het IJsselmeer varen de vrachtschepen in konvooi door de vrijgemaakte vaarweg op de route Amsterdam-Lemmer.

De mountainbikerace Egmond-Pier-Egmond werd afgelast door de verwachte slechte weersomstandigheden. In Tilburg zegde het Staatscircus Moskou-Holiday voor het weekeinde en woensdag een aantal voorstellingen af door het winterweer. Het circus achtte het voor bezoekers niet verantwoord door de kou naar de shows te komen.

Drie schaatstochten, op de Loosdrechtse Plassen, het Henschotermeer en het Zwartemeer, gingen wel gewoon door. De tourtochten trokken duizenden deelnemers. Het KNMI handhaaft de voorwaarschuwing voor extreem weer. Volgens een woordvoerder blijft de lichte sneeuw, met name in het noorden van het land, langdurig vallen en is het overal "berekoud".