Stefan GP wil rookies testen

Stefan Grand Prix wil het testen in 2010 betalen door rookies kilometers in de Formule 1 te geven. Het Servische team hoopt dat het zich volgend jaar nog op de F1-grid kan melden, maar gaat er vanuit dat 2010 een testjaar zal worden.

Verwacht wordt dat het team zich eind januari zal gaan presenteren en dat dan de financiers achter de renstal van Zoran Stefanovich zich bekend zullen gaan maken. De auto die gebaseerd is op de Toyota TF110 is vorige week door de crashtests van de FIA gekomen. Mogelijk zal de achterzijde opnieuw getest moeten worden, omdat er een nieuw en lichter design mogelijk blijkt te zijn.

Stefan GP wil omdat het zich niet aan de Concorde Agreement hoeft te houden rookies de kans geven aan testkilometers te maken. Teams die een coureur willen vervangen kunnen dan een bolide van het team huren om een coureur ervaring op te laten doen. Ook kunnen de rookies zelf een bolide huren om zo meer kans te maken op een stoeltje voor het volgende jaar. "Het zal een commerciële operatie worden," zei Stefanovic.