Geen halve finale plek voor Anjema

Squasher Laurens Jan Anjema is er dinsdag niet in geslaagd om de laatste vier te bereiken van de PSA Masters 2009. De 27-jarige Hagenaar moest in het Indiase Mumbai in de kwartfinales zijn meerdere erkennen in Peter Barker. Het werd 8-11, 7-11 en 5-11.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, speelde de als dertiende geplaatste Anjema geen slechte partij tegen de één jaar jongere Engelsman. Beide linkshandige squashers hanteerden een hoog tempo en zetten hun tegenstander waar mogelijk onder druk. Het grote verschil tussen de twee was echter dat de als achtste ingeschaalde Barker zijn kansen wel benutte en bovendien iets beter bewoog dan de Nederlander.

Gedurende de 61 minuten durende partij bleek dat onderscheid cruciaal. In de halve finales stuit Barker nu op zijn landgenoot Nick Matthew (4). In de bovenste helft van het schema spelen Amr Shabana (2) en Ramy Ashour (3) woensdag tegen elkaar.

Voor Anjema was het overigens de eerste keer dat hij de laatste acht bereikte van een PSA Super Series Platinum-toernooi. De nummer veertien van de wereld verdiende daarmee een bedrag van 5.450 Amerikaanse dollar en 531,25 punten voor de wereldranglijst. Komende week doet de viervoudig nationaal kampioen mee aan de Saudi International 2009, een groot toernooi in Al-Khobar, Saoedi-Arabië.

Submitter:  Bron: FOK!sport