Nieuwe technisch directeur Roeibond

De Koninklijke Nederlandsche Roeibond heeft René Mijnders aangesteld als nieuwe technisch directeur. De ambitie van de KNRB is om in Londen 2012 bij de top-5 landen van de wereld te behoren.

Mijnders gaat het coachteam aansturen en wordt verantwoordelijk voor het invullen van het technisch topsportbeleid van de bond. Mijnders heeft een indrukwekkende lijst met resultaten in de roeisport. De laatste vier olympiades behaalde hij als coach achtereenvolgens goud met de mannenacht (Atlanta 1996) en zilver (Sydney 2000), brons (Athene 2004) en zilver (Beijing 2008) met de damesacht.

In de periode 1986 tot 1993 was Mijnders trainingscoördinator bij de KNRB en als zodanig betrokken bij de successen van Nico Rienks en Ronald Florijn (goud, Seoul 1988) en Nico Rienks en Henk Jan Zwolle (brons, Barcelona 1992).

Maurice Leeser, algemeen directeur van de KNRB, is verheugd met het aanstellen van de 54-jarige Mijnders: "Mijnders is één van de meest succesvolle Nederlandse bondscoaches aller tijden met vele olympische medailles op zijn naam. Een vakman bij uitstek. Wij denken dat hij met zijn visie op roeien de gehele Nederlandse equipe verder zal kunnen brengen."

Submitter:  Bron: FOK!sport