Buemi sprak met Toyota

Sébastien Buemi heeft onthuld dat hij met Toyota in gesprek was over een stoeltje voor 2010. De 21-jarige Zwitser is echter niet teleurgesteld dat hij bij Scuderia Toro Rosso zal blijven nu de Japanse autofabrikant de stekker uit haar Formule 1-activiteiten getrokken heeft.

"Er waren wat gesprekken met Toyota, maar dat was het dan ook wel. Het was een kans, zoals er meer zijn. Ik heb geen problemen met Toro Rosso," zei Buemi in Le Matin. Hij voegde toe dat hij een contract voor heel 2010 heeft en dat hij voor 2011 gaat kijken welke opties er voor hem liggen.

De Zwitser sprak ook over de nieuwe bolide die dit jaar voor het eerst in eigen huis moet worden gebouwd. "Het is mooi om een Grand Prix te winnen, maar je moet realistisch zijn. Ik zit bij een van de kleinste F1-teams. Ik moet punten halen, laten zien wat ik kan en de aandacht van de grote teams trekken om de kans te krijgen om in een winnende auto te mogen zitten. Uiteraard moet je ook wat geluk hebben en op het juiste moment op de juiste plaats zijn."

Buemi meldde dat de nieuwe bolide van Toro Rosso op 30 januari in Valencia onthuld zal gaan worden. Dit is vlak voor de eerste testsessie in het nieuwe seizoen.