[CT] Coach: "Ondanks nederlaag stappen gezet"

Het had een revanche moeten worden na de kater tegen de Aussies. Maar uiteindelijk ging het vlak voor tijd toch mis tegen Zuid-Korea (1-2). Toch weigert bondscoach Michel van den Heuvel van een teleurstelling te spreken.

"Ik heb de jongens na afloop een compliment gegeven", zei hij na afloop tijdens de persconferentie. "Ze hebben amper kansen weggegeven. Drie minuten voor tijd hadden we de boel kunnen killen, maar helaas hebben we die mogelijkheid nagelaten. Vijftig minuten lang hadden we Korea in de tang. Dat betekent dat hier grote stappen richting het WK in India worden gemaakt, ondanks de nederlaag. We weten allemaal dat we nog niet helemaal klaar zijn. Maar ik heb het gevoel dat we groeien als groep."

Dat Seo in de slotfase net zijn stick tegen de bal kreeg waardoor hij doelman Jaap Stockmann wist te verschalken met een tip-in was zuur. "Maar laten we vooral kijken wat we creëren en dat we een tegenstander onze wil op kunnen leggen. We zijn nog niet super-super op dit moment maar dat wisten we. En het is altijd mooi om te zien dat we het bespelen van een cultuur die altijd wat lastig was voor Nederland langzaam beginnen te beheersen."

Eén van de spelers die in de eindfase nog een schot op doel probeerde, was Rob Reckers. Hij geeft toe: verliezen went nooit. "Maar laten we niet vergeten waar we mee bezig zijn" zei de international na de nipte nederlaag. Het grote plan. Zo noemt de huidige speler van Amsterdam het proces waar spelers en staf van het Nederlands elftal zich aan hebben gecommitteerd.

"We hebben laten zien dat we gewoon goed kunnen hockeyen. We hebben het alleen niet afgemaakt. Positief was de spirit binnen de ploeg. Die was goed. We hebben achterin weinig weggeven en zelf goed en veel kansen gecreëerd. De volgende stap is dat die ballen er in het vervolg ook in zullen gaan" zei Reckers die zelf een aantal behoorlijke mogelijkheden kreeg, maar in beide gevallen geen doel trof.

"Maar ik denk dat die finale halen nu een lastig verhaal wordt" erkende Reckers. "Winnen is het mooiste dat er is, maar het is vooral zaak om onszelf verder te ontwikkelen."