[NHL] Flames in topvorm

De Calgary Flames hebben voor het eerst in hun geschiedenis in tien opeenvolgende uitwedstrijden minimaal een punt gehaald. Dit keer werd met 5-0 gewonnen van de Nashville Predators. Goalie Miikka Kiprusoff haalde de 33e shutout van zijn carriere en maakte 22 reddingen.

Jarome Iginla en Curtis Glencross hadden ieder een goal en een assist. De overige goals van de Flames kwamen van Nigel Dawes, David Moss en verdediger Adam Pardy. "We speelden erg slim vandaag. We verloren de puck weinig en wisten in de derde periode drie goals te maken. Vrijwel iedereen speelde een goede wedstrijd," aldus Calgary-coach Brent Sutter.

Na de eerste periode zonder doelpunten maakte Moss uit een breakaway de eerste goal na anderhalve minuut spelen in de tweede. Dawes maakte drie minuten later de 2-0 uit de powerplay; hij schoot zijn eigen rebound binnen. Vervolgens duurde het tot de derde periode voor de volgende goal. Pardy wist te scoren met een afstandsschot.

Na zestien minuten spelen in de derde periode haalden de Predators goalie Pekka Rinne naar de kant voor een extra aanvaller, iets dat normaal gesproken alleen wordt gedaan bij een verschil van maximaal twee goals en in de laatste twee minuten van de wedstrijd. Dit pakte dan ook niet goed uit: Glencross kon in een leeg doel scoren. Iginla maakte er met Rinne weer in het doel een minuut voor tijd nog 5-0 van in de powerplay.