Bos: "Ajax wil revanche"

Theo Bos gaat met vertrouwen richting de krachtmeting met Ajax van komende zondag. Hij hoopt verder te kunnen bouwen op de prestatie die zijn ploeg vorige week tegen FC Twente leverde (1-0 verlies).

"We stonden in Enschede heel sterk in de organisatie, het was beduidend beter dan de afgelopen tijd", aldus Bos. "Dat geeft een goed gevoel. En tja, of een punt dan verdiend was geweest… FC Twente was beter, maar wij brachten genoeg."

De trainer zal met genoegen terugkijken op zijn eerste wedstrijd tegen Ajax met Vitesse. Toen werd het 4-1 voor de Arnhemmers. "Dat was een topwedstrijd, die ik niet snel zal vergeten. Maar zij zullen ook revanche willen. Zondag was ik in de Amsterdam Arena bij de wedstrijd tegen Heerenveen en ik was onder de indruk. Ajax speelt met veel vertrouwen en is erg dynamisch, met veel lopende spelers."

"Wij zullen top moeten zijn voor een goed resultaat", vervolgt Bos. "Eén ding is duidelijk. Tegen topclubs stijgen wij vaak boven onszelf uit." Hij kan overigens nog niet over Santi Kolk beschikken. De spits heeft nog steeds last van een achillespeesblessure.