Lola: "FIA gebruikte ons tegen FOTA"

Lola heeft de FIA er van beschuldigd dat het team gebruikt is in de ruzie tussen de FIA en de FOTA. De autosportfederatie schemerde met de komst van de nieuwe teams in de Formule 1, waaronder Lola, zodat de FOTA-teams geen plek op de grid zouden verkrijgen.

Lola wilde net als N.Technology niet misbruikt worden door de FIA in de ruzie met de FOTA en trok zich daarom uiteindelijk terug. "In het begin was het nog niet zo duidelijk, maar we werden gebruikt als onderpand in de ruzie tussen de FOTA en de FIA," meldde de voorzitter van de Lola Group Martin Birrane. "Ik heb niet het idee dat de technische mogelijkheden erg veel meetelden in het selectieproces. Het ging vooral om de commerciële en sportieve kant van de zaak."

"Wij kregen echter te horen van de FIA dat we aan alle eisen voldeden. Het valt nog maar te bezien of de drie nieuwe teams meer dan alleen veldvulling zullen zijn," vervolgde hij. "Het conflict zat ons bijzonder dwars en heeft ons tenminste één potentiële investeerder gekost. We besloten om onze aanvraag terug te trekken, omdat we niet gebruikt wilden worden in een politiek dispuut. Er was zoveel interne strijd en onzekerheid. Wij wilden alleen maar gaan racen."