Management Räikkönen praat met McLaren

Het lijkt er steeds meer op dat Kimi Räikkönen bij McLaren gaat rijden in 2010. Zowel ITV als the Evening Standard melden dat het management van de Fin in de afgelopen dagen in Woking heeft gesproken met teambaas Martin Whitmarsh.

Voor Räikkönen lijkt terugkeren bij McLaren de enige optie om in de Formule 1 te blijven. De Fin wil alleen in de sport blijven als hij in een winnende auto plaats kan nemen. Omdat hij bij Ferrari opgevolgd wordt door Fernando Alonso lijkt het er op dat McLaren het enige team is dat aan al zijn wensen kan voldoen. Deze liggen met name op het gebied van het salaris, wat uiteindelijk zelfs voor de Britse renstal een onoverkomelijk probleem zou kunnen vormen.

Mocht de overgang van Räikkönen afketsen op geld, dan zijn Heikki Kovalainen en Jenson Button in beeld. Kovalainen reed de afgelopen jaren al voor McLaren, terwijl wereldkampioen Button momenteel nog in onderhandeling met Brawn GP is over een stoeltje voor volgend jaar. De Brit eist ook meer salaris dan zijn huidige team hem wil bieden.