Briatore: "Het was een schijnproces"

Flavio Briatore denkt dat hij bij de World Motor Sport Council een schijnproces heeft ondergaan. De Italiaan stelt dat hij al veroordeeld was voordat het proces überhaupt begonnen was. Briatore werd levenslang verbannen uit de gemotoriseerde sporten na crashgate.

Op 24 november dient de zitting bij het hof van Parijs om de schorsing van Briatore op te heffen. De Italiaan kwam volgens The Guardian met een verklaring naar buiten waarbij zowel de rol van voormalig FIA-president Max Mosley als die van Formule 1-baas Bernie Ecclestone ernstig in twijfel werden getrokken. De FIA betreurde het lekken van documenten en stelde dat het besluit om Briatore te schorsen met een grote meerderheid is aangenomen.

De Italiaan voegt aan het donderdag gepubliceerde nu iets toe. "De FIA vergat nog te zeggen dat de uitkomst van de zaak al aan de vooravond van de hoorzitting beklonken was, tijdens een geheim gesprek. Dit heeft een van de vice-presidenten van de FIA zelf tegenover de media verklaard."

Destijds zei Mohammed Ben Sulayem tegen de Arabische krant The National: "We zijn hier niet om teams aan het kruis te nagelen. We hebben hier eerder al over onderhandeld en iedereen is blij met deze uitkomst."

Mocht Briatore de zaak die op 24 november dient verliezen, dan kan het voor hem nog verdere sportieve gevolgen hebben. Hij dreigt dan ook voetbalclub Queens Park Rangers, waar hij mede-eigenaar van is, te moeten opgeven. De huidige reglementen schrijven namelijk voor dat een eigenaar of directeur van een club niet door een andere sportfederatie geschorst mag zijn.