Kamiya wil nieuwe Viewtiful Joe maken

Viewtiful Joe komt terug als het aan de originele regisseur Hideki Kamiya ligt. Volgens hem is het verhaal van Viewtiful Joe namelijk nog niet afgerond en zou hij graag een vervolg maken voor de Viewtiful Joe-reeks. Het probleem is alleen dat Kamiya inmiddels vertrokken is bij Capcom en Capcom is eigenaar van alle karakters en spellen die Kamiya heeft gecreëerd in de tijd dat hij daar nog werkte.

Het zal dus waarschijnlijk nog een lange weg zijn voordat Kamiya de mogelijkheid krijgt om verder te werken aan zijn geesteskindje, want het is nog maar de vraag of Capcom hier ook op zit te wachten. In 2004 waren er namelijk al vermoedens dat er een vervolg zou komen. Capcom had er zelfs speciaal de domeinnaam 'ViewtifulJoe3.com' voor aangvraagd, maar uiteindelijk is daar nooit iets uitgekomen. Kamiya heeft in ieder geval niet op zijn luie stoel gezeten, want hij is namelijk ook de regisseur van het nog te verschijnen spel Bayonetta en hij heeft zijn eigen bedrijf genaamd 'Platinum Games'.

De Viewtiful Joe reeks zag het daglicht in 2003 en verscheen in eerste instantie voor de Gamecube (daarna ook voor de PS2). Het was ook zeker één van de (weinige) redenen om toentertijd een Gamecube te kopen, want Capcom bracht hiermee een zeer origineel vechtspel naar de paarse Nintendo-kubus die op dat moment nergens mee te vergelijken was. Het spel combineerde een double dragon-achtig (zijaanzicht) vechtspel in een cartooneske setting, waarbij zeer vernuftig gebruik werd gemaakt van zogenaamde 'VFX Powers' die ervoor zorgde dat hoofdkarakter Joe o.a. speciale slow motion en tijdversnellende aanvallen kon gebruiken. Het laatste spel uit de reeks is het spel Viewtiful Joe: Double Trouble! uit 2005 voor de Nintendo DS.