Sony patenteert Wand uitbreidingen


Sony Computer Entertainment heeft een patent gepubliceerd, met afbeeldingen die verdacht veel lijken op de Wand, de motion controller oplossing van Sony. De naam "Expandable Control Device Via Hardware Attachment" (oftewel, een controller, uitbreidbaar met andere stukken hardware die je eraan kunt koppelen) is weinig origineel, maar er zijn op de afbeeldingen best een aantal interessante mogelijke uitbreidingen te zien.

Natuurlijk wil een patent helemaal niet zeggen dat deze oplossingen ook daadwerkelijk in de winkels komen te liggen, maar het geeft wel inzicht in de mogelijkheden die Sony er in ziet. Zo is er de bijna standaard uitbreiding in de vorm van een baseball bat, maar aparter is wel de toevoeging van wat lijkt op het uiteinde van een zaklamp.

Ook lijkt er een biometrische lezer op te zitten, waarmee met je duimafdruk wellicht automatisch instellingen of andere zaken geregeld kunnen worden, denk aan automatisch inlezen van savegames etc. Ook is er een afbeelding te zien die verdacht lijkt op een microfoon. Het ziet er ook naar uit dat meerdere Wands misschien samengevoegd kunnen worden op talloze verschillende manieren. Welke van deze zaken in het uiteindelijke produkt komen wordt afwachten, maar de mogelijkheden zijn vooralsnog legio.