Heavy Rain krijgt Japanse releasedatum

Van alle PlayStation 3 exclusives is Heavy Rain waarschijnlijk de meest mysterieuze. Het verhaal zal centraal staan en gaat over vier normale mensen die in abnormale situaties terecht komen. Dus geen prinsesjes die gered moeten worden en geen aliens die de aarde willen veroveren. Maar wel een seriemoordenaar, waarnaar alle vier de centrale game characters op zoek zijn.

De gameplay belooft zeer vernieuwend te zijn. Een van de belangrijkste eigenschappen van de game is dat het zeer realistisch zal worden en het maken van keuzes directe gevolgen zal hebben voor het verloop van de game. Zo kan het voorkomen dat een van de vier centrale personen in de game zal overlijden. Daarmee is de game echter niet afgelopen, maar zal dit een direct gevolg hebben voor de overige personen. Zelfs als je het voor elkaar krijgt om ze alle vier te laten sterven zit er een passend einde aan de game.

Het Japanse blad Famitsu heeft nu bekendgemaakt dat de game op 18 februari in Japan uitgebracht zal worden. Naar verwachting zullen de Amerikaanse en Europese release daar niet ver vanaf liggen. Misschien is het zelfs zo dat de game een wereldwijde release op die datum zal krijgen.