Verkoopcijfers Wii bijna verdubbeld sinds prijsverlaging

Tot voor kort was het niet het jaar waar Nintendo op gehoopt had. Door de recessie en afnemende interesse zag het bedrijf de verkoopcijfers van de Wii flink teruglopen. Als gevolg moest Nintendo zijn verwachte omzet flink naar beneden bijstellen van $20,6 miljard naar $17 miljard. In september werd de Wii zelfs voor het eerst in drie jaar verslagen door de concurrentie in de vorm van de PlayStation 3.
Toch maakt Nintendo zich absoluut geen zorgen over de feestdagen. Als gevolg van de prijsdaling in oktober schoten de verkoopcijfers weer omhoog met 85% ten opzichte van september. Cammie Dunaway, executive VP sales van Nintendo Amerika gaf tegenover de San Francisco Chronicle aan dat de Wii nog genoeg momentum heeft en Nintendo vol vertrouwen de feestdagen tegemoet gaat.

"I think going into the holidays, the Wii is in a very good position. It has an unbeatable combination of games, experience and unbeatable value, and that continues to put it to the top of people's wish list."

Volgens Dunaway moeten we ook niet te veel waarde hechten aan de teruggelopen verkoopcijfers ten opzichte van vorig jaar. In 2008 gingen in Amerika alleen al tien miljoen Wiis over de toonbank en dat soort enorme aantallen zijn gewoon lastig te evenaren. Met recent gelanceerde titels als Wii Fit Plus en New Super Mario Bros. Wii moet het einde van het jaar ook nog een hoop gaan goedmaken.


Cammie Dunaway