Schaatsers mogen dankzij DSB gaan naaien

De marathonschaatsers mogen dankzij het failliet gaan van de DSB Bank, de hoofdsponsor van de marathoncompetitie, de komende dagen gaan naaien.

De KNSB stuurt alle schaatsers een pakketje met daarin een strookje stof van 40 vierkante centimeter. Het lapje, in de bondskleuren geel, wit en blauw, moet men over de beenreclame van DSB Bank naaien.

Vanwege de lage kosten heeft de Nederlandse schaatsbond voor deze oplossing gekozen. "Het zogeheten instrijken van een blanco logo op de pakken is veel te duur", aldus marathoncoördinator Teun Breedijk.

De komende dagen zal de KNSB zelf ook flink aan de slag moeten. De reclame-uitingen van de DSB Bank moeten worden verwijderd en alle logo's op huldigingsjacks, leiderspakken, interviewwanden, boarding, posters en programmaboekjes moeten worden vervangen. Volgens Breedijk bedragen de totale kosten enkele tienduizenden euro's.

Breedijk zei verder dat men op zoek is naar een nieuwe sponsor en dat er tot die tijd wordt gestreden om de Marathon Cup. Aankomende zaterdag is de derde marathon van het seizoen.