US F1 wil Kyle Busch in 2011

Het nieuwe Formule 1-team US F1 is geïnteresseerd in de diensten van Kyle Busch voor 2011. De Amerikaan rijdt momenteel in de NASCAR en zal mogelijk volgend jaar al testen in een F1-bolide.

De 25-jarige Busch gaat momenteel aan de leiding in de Nationwide Series en miste ondanks vier overwinningen maar net The Chase in de Sprint Cup Series. Tegen USA Today zei US F1-directeur Peter Windsor dat de Amerikaan erg hoog op zijn lijstje staat. "Als hij in 2011 voor ons wil rijden, dan staan we er zeker voor open. Ik denk dat de geruchten alleen maar toe zullen gaan nemen. Als ik Kyle was dan zou ik bij mijzelf denken, de jongens praten er over, dus eens kijken wat ze daar doen en hoe de auto er uit ziet."

"Wij gaan goed werk verrichten en ik weet dat als Kyle het ziet zijn hart sneller gaat kloppen. Ik heb hem vaak bekeken en heb veel respect voor hem. Ik geloof er in dat Kyle de wereldtitel in de Formule 1 kan winnen. Hij heeft er het talent voor en pakt de dingen op de juiste manier aan. Daarom zou ik hem graag in een Formule 1-bolide zien."

Windsor heeft al met het management van Busch gesproken en weet dat zijn contract in de NASCAR eind volgend jaar afloopt. De Amerikaan gaf eerder dit jaar aan een overstap naar de Formule 1 wel te zien zitten. "Het is zeker niet iets dat ik af zal wijzen. Als ik in de komende twee tot drie jaar een kampioenschap in de NASCAR win, dan vind ik het niet erg om enkele jaren in de Formule 1 te gaan rijden om daarna terug te keren."