[NHL] Islanders behalen eerste overwinning

De New York Islanders hebben hun eerste overwinning van het seizoen behaald. Nadat de Islanders voor de zoveelste keer in de derde periode een voorsprong (3-1) weggaven, wonnen zij dit keer in de shootout van de Carolina Hurricanes.

De Islanders begonnen een stuk sterker aan de wedstrijd dan de Hurricanes. De meeste duels langs de boards werden gewonnen, en er werd meer op doel geschoten. Dit leidde in de eerste periode tot een 1-0 voorsprong voor de Islanders. Matt Moulson was de doelpuntenmaker, hij maakte zijn vijfde van het seizoen met een one-timer van dichtbij.

In de tweede periode kregen de Hurricanes de opdracht om vaker op doel te schieten en vervolgens ofwel de rebound te scoren, ofwel de puck van richting te veranderen. In het begin van de periode leek dit te gaan slagen. De Hurricanes waren veel sterker dan de Islanders en hadden meer schoten op doel. De 1-1 volgde dan ook snel. Matt Cullen scoorde in de powerplay. Hij wilde vanuit de hoek een pass geven op Joe Corvo, die vlak voor het doel stond, maar de puck kwam tegen de schaats van verdediger Jack Hillen aan en verdween in het doel.

De Hurricanes bleven de betere partij, maar uit het niets wisten de Islanders twee keer vlak achter elkaar te scoren. Vierdelijner Tim Jackman maakte de 2-1 met een schot van tussen de cirkels dat via het been van verdediger Niclas Wallin in het doel verdween. Verdediger Andy Sutton maakte een minuut later de 3-1; hij veranderde een schot van Jack Hillen van richting. Uiteindelijk eindigden de Hurricanes met zeventien schoten op doel deze periode, maar wisten zij niet te scoren. De Islanders deden dat met twee goals uit zeven schoten een stuk beter.

Vervolgens duurde het tot vijf minuten voor het einde van de wedstrijd voordat de Hurricanes weer terug in de wedstrijd kwamen. Eric Staal maakte zijn derde goal van het seizoen van dichtbij uit een pass van Ray Whitney, die zijn duizendste wedstrijd in de NHL speelde. Slechts 74 seconden later scoorde Jussi Jokinen de gelijkmaker met een afstandsschot vanaf de rechterkant.

In de shoot-out wist Jeff Tambellini te scoren voor de Islanders. Goalie Dwayne Roloson, die uiteindelijk 35 reddingen maakte, wist vervolgens de poging van Sergei Samsonov te stoppen. Omdat vervolgens iedereen scoorde gingen de Islanders er met de overwinning vandoor. Ondanks de nederlaag zag Carolina-coach Paul Maurice vooruitgang: "Het is een goed begin. Tegen Pittsburgh kwamen we 2-0 achter en kwamen we terug, en vandaag deden we dat weer. Het verschil was dat we vandaag een stuk meer kansen kregen, en daarmee lijkt het meer op het spelletje dat we graag willen spelen."

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
New York IslandersCarolina Hurricanes4-3 (SO)
Boston BruinsNashville Predators3-2
Florida PanthersBuffalo Sabres2-5
Minnesota WildColorado Avalanche3-2 (SO)
Chicago BlackhawksVancouver Canucks2-3
Anaheim DucksDallas Stars2-4