[MLB] Tussenstanden ALCS/NLCS

De Philadelphia Phillies en de New York Yankees zijn beide nog maar een wedstrijd verwijdert van het bereiken van de World Series. In beide series is de stand momenteel 3-1.

De Yankees beleefden even een terugslag in hun opmars op weg naar de 27ste World Series overwinning in de rijke historie van de club. De Angels wisten zich in eigen huis terug te knokken in de serie. Een vroege voorsprong van de Yanks was nog te overkomen voor de Angels, die in de elfde inning de wedstrijd beslisten. Een tweehonkslag van catcher Jeff Mathis bezorgde de Halos het beslissende punt en een stuk momentum in de serie.

Een dag later was daar echter het antwoord van de Bronx Bombers. CC Sabathia stond, na een dag minder rust dan normaal, op de heuvel voor de New Yorkers. Hij wierp een prima wedstrijd en kreeg meer dan voldoende hulp van zijn slagploeg. In totaal kwamen er tien Yankees over de thuisplaat. Sabathia hield de Angels tot een punt.

Donderdag staan de teams wederom tegenover elkaar. Voor de Yankees staat dan A.J. Burnett op de veld, terwijl de Angels John Lackey naar de heuvel sturen.

Tussenstand ALCS: Yankees - Angels 3 - 1
ThuisUit
New York YankeesLos Angeles Angels4 - 1
New York YankeesLos Angeles Angels4 - 3
Los Angeles AngelsNew York Yankees4 - 3
Los Angeles AngelsNew York Yankees1 - 10
Los Angeles AngelsNew York Yankees
New York YankeesLos Angeles Angels
New York YankeesLos Angeles Angels


In de National League lijken de Phillies hun titel te mogen gaan verdedigen in de World Series. Na de winst in de derde partij van de serie, die de stand op 2-1 bracht, wisten de mannen van Charlie Manuel ook de vierde wedstrijd te winnen. De gevierde man bij de Phils was Jimmy Rollins. Hoewel ze in de negende inning nog tegen een 4-3 achterstand aankeken, sloeg Rollins een tweehonkslag met twee man op de honken. Dat bleek genoeg om beide honklopers over de plaat te krijgen en zo in extremis de punten in Philadelphia te houden.

Met de overwinning kwamen de Phillies weer een stap dichterbij prolongatie van de titel. Woensdagavond is de volgende wedstrijd in de serie. De werpers zijn dan Cole Hamels voor de Phillies, en Vicente Padilla voor de Dodgers.

Tussenstand NLCS: Phillies - Dodgers 3 - 1
ThuisUit
Los Angeles DodgersPhiladelphia Phillies6 - 8
Los Angeles DodgersPhiladelphia Phillies2 - 1
Philadelphia PhilliesLos Angeles Dodgers11 - 0
Philadelphia PhilliesLos Angeles Dodgers5 - 4
Philadelphia PhilliesLos Angeles Dodgers
Los Angeles DodgersPhiladelphia Phillies
Los Angeles DodgersPhiladelphia Phillies

Submitter:  Bron: FOK!sport